Rotter som kjæledyr!

Rotter er helt fantastiske kjæledyr!
Jeg har lenge sagt at etter denne omgangen med rotter nå, så skal jeg ikke skaffe meg nye på en god stund. Tenkte å ta en pause fra rotter. Men hvordan har jeg tenkt jeg skulle klare det?
Jeg har hatt rotter i 9 år - snart 10 år, og kan umulig klare å forestille meg et liv uten. Men, en ting er sikkert - jeg skal ikke ha mange på en gang, og jeg skal kun holde meg til ett kjønn. Vil ikke ha flere kull. :3

Rotter gir glede på mange måter. De er morsomme å se på, og de er veldig sosiale. Men, de bør ikke være alenerotter, uansett hvor mye du holder på med de. Unntaket er de rottene som er så aggressive at de ikke går sammen med andre rotter, men jeg har verken hørt om eller opplevd at det er noe annet enn eldre hannrotter.
Et menneske kan ALDRI erstatte en rotte, uansett. Vi kan ikke utfylle kommunikasjonsbehovet, rett og slett fordi det er fysisk umulig. Dessuten sover rotter sammen, de pusser hverandre, leker sammen, spiser sammen osv.

Men har man to, så får man det beste av det beste, både for en selv, og for rottene.
Her har jeg to stk som reiser med meg overalt. Dette er fordi de må bo i et mindre bur, grunnet at de andre rottene mine har fått en svært smittsom og farlig sykdom, og det vil jeg unngå på disse to. Den sykdommen får jeg heller ikke gjort noe med.. :(

Viqee er min mest utadvendte rotte, og hun ELSKER folk og lek. Det skjedde et eller annet feil med kullet, hvilket gjorde at de er ganske små for alderen. Viqee er 3 mnd, men ikke større enn en rotte på 2 mnd. Da de var 5 uker og leveringsklare var de på størrelse med 3 uker gamle rotter.

Som sagt, rotter er fantastiske kjæledyr. Ikke bare for barn og unge, men også for voksne. Både store og små finner glede i disse stadig mer populære dyrene.
Ser frem til mange år med kos og lek med rotter. Her hjemme har rottene også usedvanlig stor frihet. Vi deler på alt. Mat, soveplass og plass generelt. Viqee har ofte sover under dyna mi langsetter biena mine, eller under hodeputa. Og hun har blitt der hele natten også!

alt mulig 2 021
Ben tar seg en lur i hjørnet i messa på Nyheimbuen.

alt mulig 2 032
Ben leker skipsrotte på Nyheimbuen.

alt mulig 2 065
Firfel sammen med 5 uker gamle rotteunger.

alt mulig 072
Leo leker med dusjen.

alt mulig 084
*plaske plaske* Calle i dusjen.

brageosv013
Harry titter inn for å få kveldsmat. Han bodde ute konstant i flere uker sammen med kompisen Spirit.

brageosv044
Skipsrotte!

cellphone1242846239
På klatretur!

dsc02284
Det å legge seg for å sove under en benk er da ikke så verst?

dsc02356
Nei, hun er ikke død. Hun sover! :D

dsc0199
Mor og datter på høstbilde.

rotteneminenusselig009
Nakenrotta jeg hadde, med Tinas ansikt under buret.

dag1046
Viqee to dager gammel.

dsc0037
Viqee 6 uker gammel.  Nysgjerrig og utadvendt.

turtilsverigemedlars111
Stjålet kjeks på hotellet i Sverige.

pb120052copy
Viqee har LITT mye energi, eller?

yn018
En liten ansamling av rotter som nettop hadde kost seg med god mat!


12 kommentarer

Tine

21.nov.2009 kl.13:14

Rotter er herlige dyr!:) Når jeg får eget hus så skal jeg ha to rotter!:) men pga lukten tar jeg ikke sjangsen på i leie leiligheta:p

SUPERJANNE

05.feb.2010 kl.02:05

Hei!

hvordan er det å ha rotte når man har en katt. Katten er ca 4 mnd nå og veldig snill.

Jeg så på dyrelegene på TV2, der var det en nakenrotte. Den så veldig snill ut, er de det?

hva skal man se etter ved evt kjøp? jeg vil helst ha bare en da, jeg er veldig optatt av katten og jeg har masse tid til dyr. (ufør)

Går de sammen med barn? har en gutt på elve og ei jente på 3,5.

Hva mente TINE med lukt?

Det hadde vært hyggelig med et svar fra deg som kan dette.

Mvh Janne

anette og maria

03.mai.2010 kl.16:09

Hei på deg:)

Mye fine og morsomme bilder du har!!

Anette her, datteren min Maria har endelig fått en svært etterlengtet nakenrotte.

mannen i huset er allergisk, så vi har lett etter en nakenrotte lenge.

Fant en i januar, og betalte og gleda oss, men fikk henne ikke før fredag 30.05.

Uansett så vet jeg at rotter har det bdre når de er fler, og siden det er allergi inni bildet her, hadde det jo passa med en nakerotte til (bare så det er sagt, skal denne mannen reagere på dyra, er det han som må pakke kofferten)'

Jeg hadde mye rotter da jeg var ung, men trenger noen tips om stell mat, kjøtt/ikke kjøtt, eventuelt forskjell av stell av nakenrotte.

Så planen vil vel etterhvert bli å prøve å få et kull på henne, slik at vi beholder den ene, så hun ikke er alene i buret, når hun ikke ligger i genseren våres:)

Har du noe info om en hannakenrotte i oslo omegn?

blir veldig glad for svar:)

Kos deg med dyra dine:D

MVH Anette Løw

anette og maria

03.mai.2010 kl.16:17

Ja og en annen ting, hun nyser litt, men det har alle rottene jeg hadde som liten, er dette vanlig?

vi er forsiktig med trekk ect.

Eline

05.mai.2010 kl.15:18

Helt enig, rotter er altså det sjønneste i verden. vi hadde 5, nå har vi en igjen:(

Neytiri

06.mai.2010 kl.08:22

SV: Anette

Jeg vil for det første gratulere med rotte, og si at det er bra dere vil ha en til rotte. :)

Men, jeg vil også si at en nakenrotte ikke nødvendigvis er bedre for allergikere enn pelsrotter. Nakenrotter utskiller også allergener.

I tillegg ville jeg heller sett etter noen som har en nakenrotte som skal selges, i stedet for å avle nakenrotte med nakenrotte, da dette krever mye kunnskap, og kan gå galt. Nakenrotter kommer fra rex-gen avlet med rex-gen, og kan medføre en del komplikasjoner.

En nakenrotte trenger noe mer proteiner enn vanlige rotter for å holde varmen, ren omega-3 eller selolje er gunstig for huden som lett kan bli tørr, og fuktighetskrem er greit å ha om huden skulle bli tørr lell.

De er som oss og skal ikke eksponeres for mye sollys.

Ellers er de helt som andre rotter. :)

Nysingen ville jeg behandlet med antibiotika, da dette lett kan utvikle seg til lungebetennelse som i 99% av tilfellene fører til døden eller avliving.

Hvilket bunnstrø bruker du?

Ville ikke brukt sagflis eller pellets av tre da dette mest sannsynlig er av bartrær hvilket inneholder fenoler som rottene ikke tåler.

Mvh

Eva-Lena :)

Lene Duus

23.mai.2010 kl.08:20

herlighet å nydelige! har altid hatt lyst på rotter. Men det er vell mamma som er problemet. Hun er ikke helt med på det :-(

Marie

26.jun.2010 kl.00:01

Rotter er nydlige! Min døde desverre 8 måneder gammel pga. en genetisk feil, som gjorde at hun fikk luftveisinnfeksjon... Men jeg kan se at du har nydelige rotter :D

sanne

30.jun.2010 kl.21:24

jeg er ei jente på 11 år som har ansvar for EI Rotte , og jeg har utrolig dårlig samvittighet over at jeg bare har en rotte , så nå driver jeg og maser på mamma om at jeg kan få en til ^^

Ingrid

10.aug.2010 kl.21:41

Åååå, jeg VIL ha rotter har lest tusen milione miliarder bøker om de og vil si jeg vet NESTEN alt, bare nesten. Og jeg lurer, hvor gammel er du? jeg er ung så det er mamma som bestemmer

marcus

15.feb.2011 kl.20:28

en rotte går alene men de er bedre sammen når de er to har 2 rotter vanessa å maggie de

kan ikke løpe fritt ute for det er vinter xD å jeg har ikke hatt de så lenge har hatt 14 i mitt liv men vanessa er 5 mnd å maggie 2 mnd å nysing går fint men de er som mensker vi nyser ltt vi å men de blir fort forskjølet om de nyser sånn hele tiden det føre som hun sa til døden eller avliving

ps.fine bilder av rottene dine skiprotte haha nice bilde

Tanja Therese

27.apr.2011 kl.21:07

Hei. Mitt navn er Tanja og jeg lurte på om du kunne hjepe meg med noen spørsmål.?

Fant siden din på google. Jeg har kjøpt meg to små hunrotter idag. 5-6 uker gammle. Veldig søte. Men er litt usikker på hvordan jeg skal gå frem. Var i to/tre forskjellige zoo butikker og alle sier forskellig. Jeg har latt de bli litt kjent med buret samtidlig som jeg prøver å få kontakt. De snuser og spiser fra hånden min, men vil ikke bli holdt. Hva må jeg gjøre for å komme innpå de og hvor lange tid vil det ta. ? Ser du har noen flotte biler av dine, gleder meg til jeg kan ta de med ut, la de klatre osv. Og hvordan får du det til, la de være såå fri uten å stikke av? Imponert. Håper du kan hjelpe meg. Mvh Tanja.

Skriv en ny kommentar

Neytiri

Neytiri

20, Lier

Jente på 18 år. Skriver i hovedsak om dyrene mine, men også andre ting som faller meg inn.

Kategorier

Arkiv

hits