Man bør ikke dømme etter utseende eller førsteinntrykk!

Det er noe jeg blir minnet på nå og da, med tanke på jobben min.
Jeg jobber jo i dyrebutikk, og av og til kommer det inn folk som vil kjøpe dyr, og noen av de virker ikke helt som den typen person man vil selge dyr til. Som i forigårs f.eks... Det kom inn en gutt i 20 årene, møkkete på hender og i ansiktet, arbeidsbukser osv, med to venninner. De spurte om vi ikke hadde noen rotter, og det hadde vi ikke. Så begynte de å titte på hamstre og ørkenrotter, og spurte etter pris på de forskjellige. Det første jeg tenkte var slangemat. Og vi selger ikke dyr hvis vi er sikre på at de ikke får et godt hjem. Men vi prøver jo diskrèt å finne ut av mer enn bare det første.
Etterhvert begynte han å spørre og grave om det gikk an å sette forskjellige dyreslag sammen, og om det var lett å sette en ny rotte sammen med den gamle. Han hadde en eldre hannrotte fra før av, og en gris, fikk jeg vite. Så jeg ble bare mer og mer trygg på han.
Etterhvert sa han at han ville ha ørkenrotter, og spurte litt om de. Så han kjøpte to brødre, for han ville ikke at de skulle være alene. I mens jeg "fanget" de (hvilket ikke var så vanskelig med de nysgjerrige dyrene), gikk han ut og tittet litt i butikken, og ene venninna kom inn igjen. Da spurte hun om det ikke gikk an å holde av de andre, for han syns det var så fælt å skille de! :D
Så i går kom han tilbake og kjøpte de tre andre brødrene, mat, stort bur og utstyr.

Det er også noe jeg har lært tidligere - at man ikke skal dømme etter utseendet!
Jeg fikk en mail på to chinchillaer jeg hadde til omplassering. Hun hadde flere dyr fra før av, og hadde satt seg ordentlig inn i det å ha chinchillaer, og var villig til å lære mer også.
Og hun hadde svart hår, svart sminke, og svarte klær, og så litt "dramatisk" ut, om det går an å si det. Men tror ikke chinchillaene kunne ha fått et bedre hjem. :)


2 kommentarer

Marthe & Kristina

14.apr.2010 kl.10:22

Oi, så fin blogg du har! :-) Stå på videre! Skal prøve å følge bloggen din. Ta gjerne en titt på vår også?

SoinyTherese

14.apr.2010 kl.10:39

Helt enig med deg : )

Stå på videre.

Skriv en ny kommentar

Neytiri

Neytiri

18, Lier

Jente på 18 år. Skriver i hovedsak om dyrene mine, men også andre ting som faller meg inn.

Kategorier

Arkiv

hits