Historien om Luftwaffe - "vår tamme" skjære!

Ja, noen har lurt på hvorfor jeg har en skjære i banneret mitt.
Han var ikke et kjæledyr, men heller ikke vill.

Jeg og noen andre fant han hoppende rundt alene på en parkeringsplass. Så vidt fått litt fjærdrakt, og broren/søstra lå lenger bort - død.. Så vi tok han nå med hjem, og redd som han var både skrek og flakset han. Vi puttet han i et lite bur for at han skulle få roe seg ned, og han sovnet fort. Dagen etter bestemte jeg meg for å temme han, og den lille djevelen hadde kommet seg ut av buret, og hoppet fritt rundt. Det var ikke vanskelig å fange han, men da han hylte tenkte jeg bare: "Vær stille, de andre våkner!"
Jeg plasserte han på skulderen, og da holdt han kjeft, og viste ingen tegn til å ville ned. Han ble urolig når jeg rørte meg, så det endte med at jeg faktisk sto rett opp og ned i hele 45 minutter før jeg begynte å få skikkelig vondt i ryggen og måtte gå og sette meg i sofaen. Han hadde roet seg betraktelig og hadde faktisk sovet mesteparten av tiden han var på skulderen, og satt rolig til jeg fikk satt meg. Jeg la meg halvveis ned, for jeg hadde blitt så sinnsykt trøtt, og han la seg på brystkassen min. Og der sov vi til de andre kom opp og fikk den store overraskelsen at jeg hadde "temmet" han.

Digresjon: Jeg er ikke helt for ordet tam, da jeg mener det faktisk er et ord som beskriver noe som ikke eksisterer. Det finnes ikke et tamt dyr, bare menneskevandt. Dyr er uforutsigbare og har egen vilje, og kan aldri bli "tamme".


(venstre: mens jeg sto rett opp og ned. høyre: etter jeg hadde "temmet" han)

I ca en uke (var vel litt mindre) hadde vi han i bur inne om natten, men han var ute av buret på dagtid, og gjorde ugang. ;)
Han hoppet rundt på bordet, spiste av det han ville (må legge til at vi fôret han på kylling, kjøtt, litt brød oppbløtt i vann og litt grønt, men ellers gikk han og tok det han følte for. I naturen ville han jo spist hva enn han komer over, og siden vi ikke ville holde han i fangenskap, så var det ikke noe vits i å skjerme han fra forskjellige typer mat), og drakk både saft og vann. Prøvde seg på vin og øl, men det holdt vi faktisk unna.

Slik sov han før han lærte å ha hodet over vingen.

Etter den første uka begynte vi å ta han med mer ut, og lot han hoppe rundt omkring, men han var fremdeles med inn om natten i begynnelsen. Jeg bodde så og si på en båt under denne perioden, og han havnet til stadighet i vannet, grunnet uferdige flyveferdigheter. Vi hoppet uti og reddet han like mange ganger. Etterhvert som flyveferdighetene hans forbedret seg, så fløy han rundt i trærne, og fløy lenger og lenger. Han tiltrakk seg flere skjærer, og fikk noen venner. Selvom det så litt anspent ut, det hele.
Luftwaffe ble kjendis i nabolaget, og folk kom ofte bort for å spørre hvordan det gikk. Det jeg også synes er bra, er at de hadde minimal kontakt med han.
Han ble borte i lengre perioder av gangen, og kom kun tilbake til frokost og kvelds. Han hadde tilholdssted i trærne rundt omkring, og svarte når vi både ropte og plystret på han. Av og til kom han også flyvende til oss for å få mat og vann.
Han hang også sammen med noen andre skjærer, og lærte seg det å være skjære av de.


Luftwaffe lærte dessverre aldri å være redd andre dyr. Han ble jaget av hunder, bitt til blods av rottene, og jaget enda mer av hunder. Men hver gang han så et annet dyr, ble han fly forbanna og bykset mot de i stedet. Den 13.juli forsvant han, og kom aldri tilbake. Vi tror han ble tatt av en katt.
Men, han fikk en ny sjanse i livet, og vi gjorde det vi kunne. Det er mye bedre at han fikk et kort og godt liv i det fri, enn et lang og uverdig liv i fangenskap.
Vi savner han fælt.. En ting hadde vært om vi visste at han levde og faktisk bare hadde forlatt "foreldrene" sine. Men det var for tidlig, selv i skjæreverdenen å forlate foreldrene sine. I tillegg til at om han faktisk hadde levd, så ville han nok ha svart oss i ny og ne.
Hvil i fred, kjære Luftwaffe..
Et par filmer:
7 kommentarer

ingvild

16.mai.2010 kl.16:57

aww,, <33

så trist :(

ponysong

16.mai.2010 kl.17:24

Aw, så nydelig! Er ikke bare bare og ta seg av ei skjære, kan jeg se for meg!

Tin3

16.mai.2010 kl.18:29

Han var bare helskjønn!:)

Han hadde det godt den tiden han levde <3

fritext

16.mai.2010 kl.23:32

Fikk tårer i øynene, så fint, og trist.

dyrenesliv

17.mai.2010 kl.13:43

Så søt :') Vi har hatt en hakkespett som var litt skada vi :) Den ble ikke så ''tam'' som din da ;( <3

Linda Pevensie

22.mai.2010 kl.00:45

Så trist men også veldig skjønn historie.. fugler er noken fantastiske dyr! Du har tolmodighet! Han var utrulig søt :D

dyrevenn :D

14.jun.2010 kl.23:19

HEija :D er har nettopp fått en skjære :P det var slik at en vennine fant dem ??? det var en som var påkjørt og en som var død fra før av,,, denne plassen som hun fant em er det mange rov dyr som katter og mink osv.... :(

Men Pipp ( som jeg kaller skjæren) har det rett og slett ganske bra :D Denne kjønnasen sover i rommet mitt :P utenfor buret,, bruker kjeldent bur,, ellers så er den å hopper rundt i rommet. :) akurrat nå sover den XD ute så hopper den fra tarassen over til skulderen min xP så er me rundt å går :)

KJEMPE KJEKT Å SE AT ANDRE HAR DEN SAMME INNTERESSEN :D synd at den forsvant :'( for håpe det beste :)

Skriv en ny kommentar

Neytiri

Neytiri

18, Lier

Jente på 18 år. Skriver i hovedsak om dyrene mine, men også andre ting som faller meg inn.

Kategorier

Arkiv

hits