ROTTER PÅ RØMMEN!

I går stakk 3 av mine 4 rotter av. Og nei, ikke inne i leiligheten, men ute. Ute i naturen!
Jeg hadde plassert et gitter på gressplenen og puttet rottene oppi der så de kunne få gresse litt og være ute.
Etterhvert måtte jeg på do, og gikk jo selvsagt inn. Fikset samtidig et par småting, men det tok toppen 5 minutter.
Da jeg kom ut igjen, var buret tomt, og det var gravet et lite hull under gitteret..

Panikken slo meg selvfølgelig, og plutselig merket jeg en liten bevegelse i hengekøya som jeg hadde hengt inn.. Der var iallefall Bianca, men hun var dog den eneste..
Rett bak buret var hundene mine, og jeg vet at Hugin ikke tar de, men nyhunden Munin stoler jeg ikke på. Jeg så heldigvis ingen spor etter rottejakt, så ble betrygget av det. Jeg løp inn med Bianca, og startet å lete etter rottene samtidig som jeg lagde smattelyder. Viqee og Trille reagerer på smattelyder og forbinder det med mat, heldigvis. Men jeg visste jo ikke hvor jeg skulle lete, så smattingen var også ganske forgjeves.

Desperat og redd som jeg var trillet tårene for fullt, og jeg skalv som bare det.
Mens jeg sto og ikke visste hvilken vei jeg skulle gå og lete hører jeg bare masse rasling fra hekken med syriner, og løper til. Der trasket Viqee rundt på oppdagelsesferd. Hun skvatt så mye at hun hoppet til, men med litt smatting så gikk det opp for henne at det var meg, og da kom hun mot meg i stedet, og jeg fikk løftet henne opp og løp inn med henne. I frykt for at de andre var der og (og dermed hadde kommet seg fint rundt i hele nabolaget) sjekket jeg hele hekken, høyt og lavt etter rotter, men de to andre var som sunket i jorden..
Jeg ringte mamma og hun skulle komme og lete litt for meg. I mens jeg ventet på henne gjorde jeg om et musebur til en "levende felle" for å fange de to andre, men ikke skade de. Siden Viqee hadde kommet seg til hekken ved å gå igjennom skjulet, så håpet jeg på at Minde og Trille også var der (flokkmentaliteten). Og i mens jeg satt opp fella der, så hørte jeg faktisk noen lyder, og fikk dermed bekreftet at minst èn av rottene var der. Det ble videre bekreftet da noen hadde klart å lukke igjen fellen min.

Senere etter at mamma hadde dratt igjen, hørte jeg flere lyder fra skjulet, og der så jeg Trille! Ettersom skjulet er FULL av gjemmesteder og kriker og hull osv, så hadde jeg aldri i livet fått tak i henne ved å bae jage henne og gripe tak i henne. Dermed måtte jeg roe meg ned på en eller annen måte, og tålmodig prøve å lokke henne til meg med mat. Etter rundt 5 min fikk jeg tak i henne og løp inn!

Da var det bare Minde igjen, men hun er også den skyeste.. På en måte så var det bra, for hun valser ikke rett bort til hunder og katter som Trille og Viqee gjør, men hun valser ikke rett bort til meg heller.. Kl 15:00 måtte jeg dra, for da skulle jeg på jobb, selvom jeg helst ville være hjemme og sjekke om Minde gikk i fella. Mamma skulle dog innom mens jeg var på jobb for å sjekke, og evnt sette opp fella igjen om den ikke funket. Klokken 20:00 var hun fremdeles ikke i fella, men håpet om at hun var der da jeg kom hjem kl 22:00 var sterkt!

Vel, hun var ikke i fella, og den sto like åpen. Jeg hadde hørt noen lyder der etter at jeg fikk fanget Trille, men jeg var usikker på om dette kun var noe jeg hadde innbildt meg, eller om hun faktisk var der. Jeg måtte legge meg, men før det sjekket jeg fella og justerte litt på den.

Kl 03:00 måtte jeg ut med en av hundene, og hun hadde fortsatt ikke vært i fella. Håpet ble svakere og svakere, men da jeg var ute igjen kl 09:00 i dag, hadde fellen blitt brukt! Det var ingen rotte i den, men da var håpet der igjen! Fella ble rigget igjen, og for å lokke henne til den igjen plasserte jeg Viqee og Trille i et bur ute under fella. De ble plassert ut kl 14:15 ca.. Og nå kl 17:30 bestemte jeg meg for å ta de inn, siden det hadde begynt å blåse og det ble kaldere ute.

Fella ble tatt vekk så jeg skulle få de ut, og da jeg snudde frøs jeg til. Der sto Minde rett ved siden av buret!!
Og i og med at hun er såpass sky, så kunne jeg ikke bare bykse frem og skremme henne. Jeg hadde også tross alt masse ting å klatre over for å komme meg dit! Jeg ventet til hun gikk litt tilbake før jeg snek meg frem til buret.
Jeg satt meg ned foran buret, og lagde litt lyder i gitteret for å lokke henne dit. Hun kom som på kommando, og jeg satt helt stille for at hun ikke skulle merke meg og bli skremt. Slik satt jeg i minimum 15 min mens hun halvveis klatret opp på baksiden av buret, og gikk tilbake til skjulestedet sitt, og ikke klarte å bestemme seg. Til slutt fikk hun klatret på toppen av buret, og jeg strakk hånden så sakte jeg kunne mot halen hennes. Hun merket at noe beveget seg, så jeg ble ganske stresset, men beholdt allikevel roen. OG jeg klarte å gripe tak i halen hennes, og holdt fast og løftet henne. Ja, vet man ikke skal løfte etter halen, men dette var et nødstilfelle! Og jeg holdt henne ikke lenge etter halen. Tok ordentlig tak i henne, og løp inn!

Nå er hele gjengen endelig samlet!! Og gjett hvor glad jeg er nå?!
Skal aldri mer ha gitter på gress sånn! Blir hele buret! Evnt et gitter med bunngitter!
Og nå skal jeg heller aldri anbefale det til noen! Ikke uten tilsyn. Og ikke gå i fra de om du så bare skal på do!
Ikke alle er like heldige som meg som får de tilbake..6 kommentarer

Celina (cinapinacolada)

02.jun.2010 kl.19:21

Uff, hørtes ganske slitsomt ut, men bra alle er på plass (:

Neytiri

02.jun.2010 kl.19:23

Celina (cinapinacolada): Ja huff.. Heldigvis endte det godt. :)

Arisia

02.jun.2010 kl.19:23

Fy faen.. Jeg hadde nok grått meg tom for tårer om jeg hadde vært deg! Bra at du fikk tak i alle sammen! Er livredd selv for at rottene skal stikke av når jeg har de ute. Har ikke prøvd bånd enda, dog.

Neytiri

02.jun.2010 kl.19:25

Arisia: Bånd har jeg kun hatt god erfaring med. Men vet om flere som har kommet seg ut av båndene. Men igjen, da har man nesten full oversikt over de. :)

Solveig - gnarobra.blogg.no

02.jun.2010 kl.22:14

Huff! For et stress! Stakkar deg!

Bra du fikk fatt i de da. Hadde det vært meg, hadde jeg dødd av fortvilelse! >.<

03.jun.2010 kl.17:39

Bra at alle kom tilbake i god behold! ^-^

Søte bilder. :)

Skriv en ny kommentar

Neytiri

Neytiri

18, Lier

Jente på 18 år. Skriver i hovedsak om dyrene mine, men også andre ting som faller meg inn.

Kategorier

Arkiv

hits